Stem PvdA voor sterk, stabiel en sociaal Nederland

De politieke wanorde twee jaar geleden en de koppigheid van CDA en VVD om een stabiele regering te vormen met PvdA heeft Nederland weinig goeds gebracht. In twee jaar tijd is Nederland zijn gidspositie in Europa kwijt geraakt. Veel mensen zijn door het beleid onnodig werkeloos geworden. “Hervormingen” hebben geleid tot verarming van de minst bedeelden in onze samenleving. Rijken zijn rijker geworden. Bij een “regering” die op drie politieke poten staat waarvan één poot voor iedereen zichtbaar op drijfzand  was gebouwd kon je verwachten dat het mis zou gaan. Na een paar jaar dollen en sollen is het bouwwerk zoals verwacht ingestort.

Gelukkig komen er altijd weer herkansingen. Op 12 september mogen we weer gaan stemmen. Het ziet er naar uit dat de partij die de vorige regering uiteindelijk mogelijk heeft gemaakt, het CDA, weinig kiezers meer krijgt, wordt afgestraft. En ook lijkt het er op dat de kiezer toch meer ziet in een sterk Europa. Partijen die voor een sterk Europa zijn lijken meer in de gust van de kiezer te komen.

Hoewel een nieuw kabinet over links een wenkend perspectief is, lijkt het er op de SP haar hand overspeelt met de afwijzende standpunten over Europa en andere noodzakelijke financiele ombuigingen zoals verhoging pensioenleeftijd op termijn.

Het zal dus wel uitdraaien op een centrumkabinet. En om te zorgen voor een sterke sociale inbreng, roep ik iedereen op om PvdA te stemmen:

Op naar een Sterk, stabiel en sociaal Nederland in een volwassen wordend Europa.

 

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie