Waarom zijn er anno 2013 zo weinig elektrische auto’s?

Soms krijg je iets toegezonden dat je aanspreekt. Op het verzoek om het met anderen te delen geef ik langs deze weg graag gehoor.

Het betreffende bericht geeft inzicht hoe partijen die belangen hebben bij olie veel in het werk hebben gesteld om het op de markt brengen van milieuvriendelijker voertuigen zoals elektrische auto’s en met waterstof aangedreven auto’s te belemmeren. Vanuit deze lobby’s wordt vaak ook de toepassing van windmolens en zonne-energie tegen gewerkt. Combinatie van elektrische auto’s en zonnecellen en windenergie kan leiden tot een aanmerkelijke reductie van CO2-uitstoot. Als iemand die elektrisch gaat rijden daarin gelijktijdig voldoende investeert kan hij/zij CO2 neutraal autorijden. Door het tegenwerken van het elektrificeren van vervoer is het milieu de afgelopen decennia grote schade toegebracht.
De presentatie is te openen via deze link.

Dit bericht is geplaatst in Duurzaam. Bookmark de permalink.

Geef een reactie